Έφηβοι και Lupus

Post date: Jul 5, 2014 6:52:35 AM

Την Πέμπτη, 3.7.2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας/επικοινωνίας/ενημέρωσης εφήβων με ΣΕΛ, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Συμμετείχαν 4 έφηβοι, 2 κορίτσια και 2 αγόρια.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Ελπίδα Μηνά, Ρευματολόγος με ειδική εκπαίδευση στην παιδορευματολογία, ενημέρωσε για τις διάφορες πτυχές της πάθησης ΣΕΛ, δίδοντας επίσης πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές για μια καλή και δημιουργική ζωή.

Η Περσεφόνη Μαρκίδου, Λειτουργός Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ΑΣΚ, ενημέρωσε για τα διάφορα προγράμματα/υπηρεσίες/δραστηριότητες του Συνδέσμου, καθώς και τα δικαιώματα /παροχές προς τα άτομα με ΣΕΛ ενθαρρύνοντας παιδιά/γονείς να επικοινωνούν μαζί τους για ότι χρειαστεί.

Η Φούλα Μαρκίδου, Συντονίστρια της Ομάδας LUPUS CYPRUS, ενημέρωσε για την Ομάδα καθώς και για τις διάφορες παραμέτρους της ζωής με ΣΕΛ δίδοντας επίσης θετικά και αισιόδοξα μηνύματα και πρακτικές συμβουλές για τη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης ζωής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίηση και την ευαρέσκεια τους για την πιο πάνω συνάντηση. Επιθυμία και παράκληση όλων και ειδικά των εφήβων είναι η καθιέρωση στο μέλλον συναντήσεων πάνω σε συστηματική βάση.

Προέκυψε επίσης η ανάγκη οργάνωσης των γονιών με στόχο την πραγματοποίηση διαβημάτων και ενεργειών μέσα από τον ΑΣΚ για τη διασφάλιση της σωστής και πολυδιάστατης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα παιδιά.