Παγκόσμια Ημέρα Λύκου

Post date: May 14, 2013 8:07:01 AM

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΛΥΚΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου στις 10 Μαΐου, η Ομάδα Λύκου του Αντιρευματικού Συνδέσμου διοργάνωσε στις 11.5.2013 Βιωματικό Εργαστήρι στο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ στη Λευκωσία με θέμα – Ζώντας με Λύκο, μια καλή και δημιουργική ζωή. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και ευχάριστο το γεγονός ότι συμμετείχαν στο Εργαστήρι και νέα μέλη, τα οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η κα. Φούλα Μαρκίδου μίλησε αρχικά για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Λύκου, η οποία τιμάται από όλους τους κατά τόπους φορείς και οργανωμένα σύνολα ατόμων με Λύκο. Στόχος η κατάλληλη ενημέρωση για την πάθηση και η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος του κοινού, της Πολιτείας και των άλλων Φορέων για τη διασφάλιση της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής αγωγής, φροντίδας, στήριξης και αποκατάστασης στα άτομα με Λύκο. Απώτερος στόχος η εξασφάλιση στα άτομα αυτά μιας καλής ζωής με ποιότητα σε όλες τις σχετικές παραμέτρους.

Ακολούθως η Δρ. Μαριλένα Σόλωνος Χαραλάμπους παρουσίασε το θέμα ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΕΛ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ στη διάρκεια της ζωής τους. Το θέμα αναπτύχθηκε και αναλύθηκε μέσα από μια διαδραστική και ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων στη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν πρακτικές συμβουλές.

Η Κλινική Διαιτολόγος κα. Θάλεια Αβραάμ Κουτσιούπη, παρουσίασε το θέμα της διαμόρφωσης ενός υγιή τρόπου ζωής με σωστή διατροφή, άσκηση κλπ και απάντησε σε διάφορες απορίες και ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Το τρίτο και τελευταίο θέμα αφορούσε τη σημασία των ασκήσεων TAI CHI στη ζωή των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και πιο συγκεκριμένα, των ατόμων με ΣΕΛ. Ο εκπαιδευτής Master Vasilios Firippis παρουσίασε πολύ παραστατικά τις ασκήσεις και στη συνέχεια προχώρησε, με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, στην πραγματοποίηση επιτόπου ασκήσεων Τai Chi.

Το Εργαστήρι ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ευχάριστο αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις .

Lu.Cy.