ΛΥΚΟΣ, ένα ταξίδι απρόσμενο..

Post date: May 4, 2018 3:05:40 PM

ΛΥΚΟΣ, ένα ταξίδι απρόσμενο, μακρινό, δύσκολο, περιπετειώδες αλλά και μια πρόκληση ενεργοποίησης της προσωπικής μας δύναμης και κυρίως της ικανότητας μας να να ζήσουμε μια καλή, μακρόχρονη, ποιοτική και δημιουργική ζωή.

Και όπως ορίζει η λαϊκή ρήση, όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει πάντα και ο τρόπος, ας δούμε κάποιες πρακτικές συμβουλές, βγαλμένες μέσα από μια μακρόχρονη και περιπετειώδη ζωή με Λύκο.

1. ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ όσο τρομερό κι αν είναι το όνομά του και στεκόμαστε πάντα δυνατοί στα πόδια μας

2. ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, τον γνωρίζουμε, συμφιλιωνόμαστε μαζί του, τον αντιμετωπίζουμε θετικά και μαθαίνουμε πώς να τον διαχειριζόμαστε σωστά, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της υγείας και γενικά της ζωής μας.

3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, παρατηρώντας και ακούοντας το σώμα μας, ώστε να είμαστε σε θέση να μπορούμε να αντιδρούμε άμεσα και αποτελεσματικά, όταν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας, διασφαλίζοντας έτσι την έγκαιρη και σωστή θεραπευτική αγωγή μας

4. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ για όλα όσα αφορούν στην πάθηση μας και συμμετέχουμε θετικά και ενεργά στη θεραπευτική αγωγή μας, πάντα μέσα από ένα καλό και εποικοδομητικό κώδικα αμοιβαίας επικοινωνίας, εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τον γιατρό / γιατρούς μας.

5. ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς καταστροφικό άγχος, τσιγάρο, ποτό, βλαβερές ουσίες κλπ, με σωστή/ισορροπημένη διατροφή, συστηματική άσκηση, ολόχρονη προστασία από τον ήλιο, το κρύο και τις λοιμώξεις, με αρκετή και προγραμματισμένη ξεκούραση και καλό ύπνο, με δημιουργικότητα, κοινωνικότητα, ψυχαγωγία και γενικά με ότι μας κάνει να νιώθουμε και να είμαστε καλά!

6. ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ τη ζωή μας στα χέρια μας!!!! και δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ότι κι αν μας συμβαίνει.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, Τετάρτη, 10 Μαΐου 2018, 5-6.30μμ, Οίκημα ΑΣΚ, Ονησιλλου 16 Λευκωσία. περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με τον πιο κάτω σύνδεσμο:

http://www.lupuscyprus.com/events/pankosmiameralykou2018

Φούλα Μαρκίδου,

Μέλος Επιτροπής Lupus Cyprus