Δημοσιεύσεις

Μήνας Ευαισθητοποίησης 2016

posted 24 Oct 2016, 08:51 by Lupus Cyprus

οκτωβρης μηνας ενημερωσης για τον λυκο.doc


Ζωή με ΣΕΛ-Πτυχές Και Προεκτάσεις

posted 14 May 2016, 22:44 by Lupus Cyprus


Πορίσματα παγκόσμιας Ημέρας Λύκου 2016

posted 14 May 2016, 22:33 by Lupus Cyprus

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΥΚΟΥ 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, 11.5.2Ο16

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδη Λύκος είναι μια σοβαρή, σπάνια, αυτοάνοση, συστηματική και φλεγμονώδης πάθηση, με σοβαρές επιδράσεις και προεκτάσεις στις διάφορες πτυχές της ζωής των πασχόντων αλλά κυρίως και με ενδεχόμενες βλάβες ,αναπηρίες και απειλή για τη ζωή

‘Όπως καθορίζεται με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και πρότυπα, η θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, πρέπει να είναι οργανωμένη, εξειδικευμένη και πολυθεματική, σε Εξειδικευμένο Κέντρο/Ρευματολογική Κλινική, όπως ισχύει στις διάφορες προηγμένες χώρες.

Η υφιστάμενη στην Κύπρο θεραπευτική αντιμετώπιση δεν είναι η ενδεδειγμένη, συντονισμένη και κλινικά οργανωμένη. Παρέχεται κατακερματισμένα με ελλείψεις και κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πασχόντων, οι οποίοι υφίστανται μια συνεχή ψυχοσωματική ταλαιπωρία αλλά και ανασφάλεια για την υγεία και τη ζωή τους.

Τα άτομα με Λύκο και γενικά τα άτομα με Φλεγμονώδεις Ρευματοπάθειες δεν έχουν πια άλλα περιθώρια ανοχής για ημίμετρα και πρόχειρες λύσεις. Προχωρούν σε μια κοινή πορεία δράσης και διεκδίκησης του δικαιώματος διασφάλισης της υγείας και γενικά της ζωής τους με την πρόσβαση τους στη σωστή, σύγχρονη και κλινικά οργανωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Καλείται η Πολιτεία να εγκύψει με ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα στις σοβαρές αυτές παθήσεις και με κοινωνική ευθύνη να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, σε ουσιαστικές δράσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αποκατάστασης, αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού της όλης θεραπευτικής αντιμετώπισης του Λύκου και των άλλων σοβαρών φλεγμονωδών ρευματικών παθήσεων:
ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ/ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΥΚΟΥ,
που θα αποτελέσει και Κέντρο Αναφοράς, Ερευνών, Μητρώων και Δεδομένων, καλύπτοντας ένα ήδη διαπιστωμένο και τεράστιο κενό.

Καλείται η Εθνική Επιτροπή για τις Ρευματικές Παθήσεις, να επιτελέσει αποφασιστικά και δραστικά το σημαντικό έργο και την αποστολή της, στον νευραλγικό αυτό τομέα της Υγείας.

Καλωσόρισμα εκδήλωσης Παγκόσμιας μέρας Λύκου 2016

posted 14 May 2016, 22:28 by Lupus Cyprus

Κυρίες και Κύριοι ,

Φίλες και Φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση της Lupus Cyprus για την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου 2016.

Η 10 η Μαΐου, τιμάται από όλα τα ανά τον κόσμο Οργανωμένα Σύνολα ατόμων με Λύκο με διάφορες εκδηλώσεις δράσης και ευαισθητοποίησης για την ιδιόμορφη και σοβαρή αυτή νόσο, με κύριο άξονα τη διασφάλιση σε όλα τα άτομα μιας καλής , μακρόχρονης και δημιουργικής ζωής και ειδικότερα την πρόσβαση τους στην κατάλληλη και σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η σημερινή εκδήλωση της Lupus Cyprus ,εναρμονίζεται με την παγκόσμια δράση και σηματοδοτεί τη δική μας κοινή πορεία δράσης και διεκδίκησης του δικαιώματος πρόσβασης, του κάθε ατόμου με ΣΕΛ στην Κύπρο , στην ενδεδειγμένη σύγχρονη Θεραπευτική αντιμετώπιση ,στήριξη και αποκατάσταση, μέσα από την Ίδρυση και λειτουργία της Πρώτης στην Κύπρο Πολυδύναμης Κρατικής Ρευματολογικής Κλινικής / Εξειδικευμένου Κέντρου Λύκου .

Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη τιμή τους εκλεκτούς Ομιλητές μας.  Τον professor Δρ Γαβριήλ Παναγή. Ένα διακεκριμένο, καταξιωμένο και διεθνούς κύρους επιστήμονα με πολύ πλούσιο και αξιόλογο επιστημονικό έργο και προσφορά στον τομέα των ρευματικών παθήσεων.  Τη Δρα Αφροδίτη Τσιρογιάννη, Ρευματολόγο με σημαντικό έργο και προσφορά στην αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό για την Ομάδα μας γεγονός. Το μέλος μας Ανδρέας Παντελή, θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης εκπροσωπώντας τον LUPUS EUROPE και αφιερώνει την εβδομάδα αυτή της προπόνησης του στην Κύπρο.

Σας Ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας,
Στάλω

Lupus Cyprus στο Ευρωπαικό Συνέδριο 2014

posted 18 Sep 2014, 13:27 by Lupus Cyprus   [ updated 18 Sep 2014, 13:32 ]
Καλό Καλοκαίρι 2014

posted 1 Jul 2014, 11:42 by Lupus Cyprus

Η Lupus Cyprus εύχεται σε όλους τους φίλους και τις φίλες, ένα χαρούμενο και καλό καλοκαίρι!!!!!!

Να μην ξεχνάμε να προστατεύουμε πάντα τον εαυτό μας από τον ήλιο. Να αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε τις ώρες της δυνατής ηλιοφάνειας 10πμ-4μμ, να χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείχτη προστασίας, να φοράμε καπέλο ή να κρατάμε ομπρέλα, να τρώμε ελαφρά και να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Και προπαντός να ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

LUPUS CYPRUS

Παρουσίασεις - Παγκόσμια Μέρα Λύκου 2014

posted 24 May 2014, 07:24 by Lupus Cyprus   [ updated 31 May 2014, 09:03 ]

Δρ. Σάββας Ψαρέλλης

Οι τελευταίες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση του ΣΕΛ


κυρ. Φούλα Μαρκίδου (en)

LupusDayMay2014_pres


Παρουσίαση Lu.Cy στην Αθήνα

posted 3 May 2014, 12:28 by Lupus Cyprus   [ updated 4 May 2014, 10:18 ]

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον Συνέδριο με:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 23-26/4
Με εξαιρετικές επιστημονικές παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες ,τις οποίες μπορούσαν να παρακολουθήσουν και άτομα με λύκο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΛΥΚΟ, 26/4.
Ειδικά σχεδιασμένο από τα/για τα άτομα  με λύκο με πολύ ενδιαφέρουσες ιατρικές παρουσιάσεις καθώς και παρουσίαση/συζήτηση για την πορεία της ζωής μας. Στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχε η Φ.Μαρκίδου LUPUS CYPRUS/LUPUS EUROPE.
Το πρόγραμμα προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν άτομα με λύκο από την Ελλάδα από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Στη διάρκεια του Εργαστηριού μας στις 10.5.2014 θα παρουσιαστεί η εν λόγω παρουσίαση με στόχο την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, εισηγήσεων μεταξύ των ατόμων που θα συμμετάσχουν.

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση της ομάδας μας στο Ευρωπαικό Συνέδριο Λύκου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Απριλίου 2014.Έχουμε ζητήσει την συναίνεση των ομιλητών στο πιο πάνω πρόγραμμα για την καταχώρηση των παρουσιάσεων τους στην Ιστοσελίδα μας.


What is Lupus ?

posted 22 Apr 2014, 12:02 by Lupus Cyprus

9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΣΕΛ

posted 12 Apr 2014, 02:02 by Lupus Cyprus   [ updated 12 Apr 2014, 02:06 ]

Αγαπητά Μέλη,

Στις 23-26.4.2014, θα πραγματοποιηθεί στο ΧΙΛΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ, το 9ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΥΚΟΥ, με ένα  πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα με αξιόλογες παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες για τις διάφορες πτυχές της πάθησης λύκου. Το πρόγραμμα, μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν και άτομα με λύκο από την Κύπρο. Λεπτομέρειες του Προγράμματος στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.lupus2014.org.


Μέσα στα πλαίσια του Συνεδρίου, αφιερώνεται μια ημέρα, το Σάββατο 26.4.2014 στα άτομα με λύκο, με ειδικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από τα /για τα άτομα με λύκο, με παρουσιάσεις/συζητήσεις για τις διάφορες παραμέτρους της ζωής με την πάθηση αυτή.


Μεταξύ των διοργανωτών του εν λόγω προγράμματος είναι και ο ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΘΏΣ και η ΟΜΑΔΑ ΛΥΚΟΥ LUPUS CYPRUS.


Καλείστε ελεύθερα να συμμετάσχετε, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες


 Με φιλία και εκτίμηση,

 Φούλα Μαρκίδου

 εκ μέρους LUPUS CYPRUS/CYPLAR καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής

1-10 of 28